Αντίδραση του ΥΠΕΞ Τουρκίας: Η Ελλάδα πέφτει όλο και πιο χαμηλά

Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας προκάλεσε η ανακοίνωση του Μαξίμου για τον Ταγίπ Ερντογάν.


"Η Ελλάδα πέφτει όλο και πιο χαμηλά", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει: "Οι δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού στις (1 Απριλίου) σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται στη χώρα μας για την παράνομη παρουσία τους, δείχνουν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν έναν αυξανόμενα επιθετικό τόνο έναντι της χώρας. Λυπούμαστε για τις εκφράσεις αυτές που δεν συνάδουν με τη σοβαρότητα ενός κράτους.

Είναι επίσης γνωστό από την πρόσφατη ιστορία μας ότι όταν κάτι που αφορά την Ελλάδα έρχεται στο προσκήνιο, επικαλείται την αρχή του Κράτους Δικαίου, όταν όμως αυτό δεν λειτουργεί υπέρ της αγνοεί εύκολα αυτή την αρχή, ενώ είναι επίσης γνωστό ότι δεν εφαρμόζει αποφάσεις που έχουν ληφθεί από διεθνή δικαστήρια."

Χακάν Τσαβούσογλου: Η ελληνική κυβέρνηση καλύπτει τις αποτυχίες της με τις δηλώσεις Καμμένου

Ως στοχευμένη προσπάθεια της ελληνικής Κυβέρνησης να καλύψει τις αποτυχίες της και να στρέψει το βλέμμα του ελληνικού λαού μακριά από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα ερμήνευσε τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου.

Από την Προύσα, ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εθνικής `Αμυνας για την Τουρκία. «Η ένταση τις τελευταίες βδομάδες κλιμακώνεται. Προς ποιά κατεύθυνση είναι οι διπλωματικές εξελίξεις;», ρωτήθηκε ο Τούρκος αντιπρόεδρος ο οποίος απάντησε ότι «Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας. Και η Τουρκία είναι μία πολύ ισχυρή χώρα. Επιθυμία μας θα ήταν να επωφεληθεί περισσότερο από μία τέτοια ισχυρή χώρα γείτονα. Αυτό είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Ωστόσο είπε ότι «οι ισορροπίες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αλλάξει. Βλέπω να υπάρχει μια στοχευμένη προσπάθεια ώστε να καλύψουν τις αποτυχίες τους στρέφοντας το βλέμμα του ελληνικού λαού από την οικονομική κατάσταση προς άλλη κατεύθυνση».

Νωριτερα πυρά κατά του ελληνικής κυβέρνησης, και προσωπικά κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε τη Δευτέρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου το oποίο έχει Πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο».

Η Άγκυρα κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «ρίχνει το επίπεδο», ισχυριζόμενη ότι η Ελλάδα επικαλείται το κράτος δικαίου όποτε τη βολεύει.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις οποίες κατηγόρησε εκ νέου τον κ. Τσίπρα ότι τον είχε διαβεβαιώσει πως σε 10-15 ημέρες θα κανόνιζε την επιστροφή των οχτώ τούρκων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος. «Πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια και ακόμη να το κανονίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος από την Αντιόχεια.
H ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναλυτικά

«Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήθηκαν σε χθεσινή ανακοίνωση καταδεικνύουν ότι οι ελληνικές αρχές κάνουν χρήση χαρακτηρισμών που ρίχνουν το επίπεδο. Καταδικάζουμε αυτές τις εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε σοβαρό κράτος.

»Είναι επίσης γνωστό από την πρόσφατη ιστορία ότι η Ελλάδα επικαλείται τις αρχές του κράτους δικαίου και άλλες φορές, όμως αυτή την αρχή την αγνοεί, και δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις που λαμβάνονται εκ μέρους των διεθνών δικαστηρίων».



Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα