Cumhuriyet: Ελλάδα και Τουρκία ίσως έρθουν αντιμέτωπες

H Cumhuriyet σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει σε διάφορες περιοχές στο
Αιγαίο. Επισημαίνει συγκεκριμένα πως μια από τις δεσμευμένες περιοχές στην Θάσο, στο βόρειο Αιγαίο φτάνει μέχρι τα σύνορα με την Τουρκία.

Μια άλλη περιοχή είναι δυτικά των Δαρδανελίων. Αυτός είναι ένας επικίνδυνος τρόπος να ασκηθεί κανείς σε προσεγγίσεις στην ακτή της Τουρκίας αναφέρει η εφημερίδα. Η άλλη περιοχή που περνά νότια της Χίου είναι πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές καθώς περνά νότια της Χερσονήσου του Τσεσμέ και του ανοίγματος του Κουσάντασι.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η περιοχή αυτή «φράζει» τις οδούς προς τον κόλπο του Σικατσικ και το λιμάνι της Λεμπεντού. Ειδικά η περιοχή που σύμφωνα με τους τούρκους κλείνει το άνοιγμα στο Κουσάντασι ίσως φέρει αντιμέτωπες Ελλάδα και Τουρκία, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Άσκηση με πραγματικά πυρά η απάντηση της Τουρκίας στον Ηνίοχο 2018

Άσκηση με πραγματικά πυρά θα πραγματοποιήσουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ως απάντηση στην αεροπορική και ναυτική άσκηση "Ηνίοχος" που πραγματοποιεί η Ελλάδα στο Αιγαίο από τις 6 Μαρτίου μέχρι τις 30 Απριλίου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα "Βατάν". Η ένταση της ανατολικής Μεσογείου μεταφέρθηκε στο Αιγαίο, σχολιάζει η εφημερίδα χαρακτηριστικά.

Στο στόχαστρο της Washington Post ο Ερντογάν: Μετατρέπει την Τουρκία σε ολοκληρωτική φυλακή

Ο πρόεδρος του τουρκικού ινστιτούτου "21ος Αιώνας", Τζαχίτ Αρμαγάν Ντιλέκ, δήλωσε στη "Βατάν" ότι η ελληνική άσκηση αποτελεί πολιτικό μήνυμα και ότι η Ελλάδα προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον από τη Μεσόγειο και να το μεταφέρει στο Αιγαίο. Προσθέτει ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας αναφέρεται συχνά σε "μεγάλο ατύχημα" και εκτιμά ότι είναι έτοιμη η ελληνική πλευρά για μια τέτοια αντιπαράθεση. Χαρακτηρίζει δε προκλητική τη στάση της Ελλάδας, λέγοντας ότι με την άσκηση κλείνει τις εξόδους της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα από το Αιγαίο.

Σύμφωνα με την είδηση της εφημερίδας «Βατάν», ο τουρκικός στρατός θα απαντήσει με άσκηση με πραγματικά πυρά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο στο Αιγαίο. Η Υδρογραφική και Ωκεανογραφική υπηρεσία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική άσκηση, που θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ 7 Μαρτίου και 30 Απριλίου, θα καλύψει μία θαλάσσια ακτίνα/ένα βεληνεκές που εκτείνεται μεταξύ των νησιών του Αιγαίου Σκύρο, Ψαρά και Εύβοια.

Τζουμχουριέτ: H Tουρκία ετοιμάζεται να “κλείσει” το Αιγαίο με πολεμικά πλοία

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», η Ελλάδα έχει δεσμεύσει για στρατιωτική άσκηση την περιοχή ανοιχτά της Εφέσου (Κουσάντασι) στη Σμύρνη, «γεγονός που θα φέρει τις δύο συμμάχους (του ΝΑΤΟ) ξανά αντιμέτωπες», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα έχει δεσμεύσει το βόρειο Αιγαίο από τη Θάσο μέχρι τα τουρκικά σύνορα. Επίσης μία περιοχή δυτικά των στενών των Δαρδανελίων, που σημαίνει ότι η Ελλάδα πλησιάζει ‘επικίνδυνα’, όπως αναφέρεται, τις τουρκικές ακτές. Ενώ και μία τρίτη άσκηση θα γίνει δυτικά της Μυτιλήνης και νότια της Χίου, η οποία συνορεύει με το τουρκικό λιμάνι του Τσεσμέ. Ειδικά η δέσμευση αυτής της περιοχής, που είναι πολύ κοντά στην Έφεσο της Σμύρνης, «δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία χωρίς αντίδραση», σύμφωνα με τη «Τζουμχουριέτ», καθώς κλείνει τελείως την έξοδο των τουρκικών πλοίων από τον κόλπο του Σιγατζίκ (Sığacık) και το λιμάνι Λέβεδος της Σμύρνης.

Η Τουρκία σχεδιάζει επομένως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, να «κλείσει» όλες τις παράκτιες περιοχές, κοντά στις οποίες η Ελλάδα έχει προγραμματίσει ασκήσεις, με πολεμικά της πλοία ώστε να εμποδίσει την προσέγγιση των ελληνικών δυνάμεων.



Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα