Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Γλιτώσατε να γίνετε παστά ψάρια και πέσατε στη θάλασσα!

Ο Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε για ακόμη μία φορά αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου.


« Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας. Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν κατά την διάρκεια της ομιλίας του Τούρκου Προέδρου στο Σαγγάριο.

Νωρίτερα είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στο ΝΑΤΟ εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την επίθεση που κάνει η Τουρκία στο Αφρίν.

«Έι ΝΑΤΟ, πού είσαι», διερωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον υποστηρικτών του κόμματός του στην Μερσίνη, κατηγορώντας μάλιστα τη Συμμαχία για «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Η Τουρκία, τόνισε ο Ερντογάν σύμφωνα με την Hurriyet, στέλνει στρατεύματα στις ζώνες συγκρούσεων όταν της ζητείται, όμως δεν έλαβε καμία υποστήριξη, στην στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου κατά της κουρδικής οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), στη βορειοδυτική Συρία. Για την Τουρκία η YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση, όμως οι ΗΠΑ, σύμμαχός της στο ΝΑΤΟ, στηρίζουν τους μαχητές που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος.

«Δεν μας απασχολούν τα εδάφη, αυτό που μας απασχολεί είναι να καθαρίσουμε την περιοχή από τους τρομοκράτες», είπε και πρόσθεσε πως «θα πάμε όπου υπάρχουν τρομοκράτες».

Υποσχέθηκε μάλιστα πως η Τουρκία θα βοηθήσει στην ανακατασκευή της Αφρίν, αλλά και την αποκατάσταση βασικών λειτουργειών, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, η παροχή νερού, η εκπαίδευση και το σύστημα υγείας, «όπως κάναμε στην Τζαραμπλούς, την Αλ-Ράι και την Αλ-Μπαμπ, μετά την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της Τουρκίας, τόνισε πως «σκοπεύουμε να καθαρίσουμε ακόμη την Μανμπίζ, την Άιν αλ Αράμπ, την Ταλ Αμπιάντ, την Ρεσουλαΐν και την Καμισλί (συριακές πόλεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία),από τους τρομοκράτες».

Η δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου

Στις 4 Μαρτίου 2018, κατά την ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη του δήμου, Πύδνας- Κολινδρού, Πιερίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία επισημαίνοντας ότι η χώρα μας επιδιώκει σχέσεις φιλίας, καλής γειτονίας και στηρίζει την ευρωπαϊκή της προοπτική. Αλλά αυτά εξαρτώνται «από τον πλήρη σεβασμό του συνόλου του διεθνούς και του Ευρωπαϊκού δικαίου, «ιδιαιτέρως δε, από τον πλήρη σεβασμό της Συνθήκης της Λωζάνης και του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο δεσμεύει την Τουρκία με την μορφή γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, εφαρμοζόμενων εν συνόλω και όχι επιλεκτικώς».

«Επιπλέον, η Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία κατοχυρώνει τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αναθεωρείται ούτε επικαιροποιείται και είναι απολύτως σαφής, δίχως ν’ αφήνει ίχνος «γκρίζων ζωνών» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

«Τους έχουμε καταστήσει και τους καθιστούμε σαφές. Κι εμείς, και η ΕΕ και οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν αφήνει κανένα κενό, δεν επιδέχεται ούτε αναθεώρηση, ούτε επικαιροποίηση. Αυτή είναι. Και δεν έχει κενό όπως είπα, άρα, δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες». Ας μην επινοούν κάποιοι «γκρίζες ζώνες». «Γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο δεν υπάρχουν» είπε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

«Τους λέμε, εδώ είμαστε, να ζήσουμε ειρηνικά, δημιουργικά. Τι πιο απλό, από το να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, τι πιο απλό από το να σεβαστούν το Δίκαιο της Θάλασσας, τη Συνθήκη της Λωζάνης;».

«Μπορεί να μην έχουμε το έδαφος, εκείνο, το οποίο, ιστορικά θα μας αναλογούσε. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο τόπος, αυτή η Ελλάδα, έχει λόγο και υπόσταση στην ΕΕ. Αυτό καλούμε την Τουρκία να κάνει» συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος και κάλεσε την Τουρκία να «μετρά το μέλλον της», με το μέτρο «του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

«Εδώ είμαστε. Διαφορετικά ξέρουμε να είμαστε και απέναντι. Δε το θέλουμε, αλλά αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα το πράξουμε όπως το έκαναν και οι πρόγονοί μας» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.




Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα