Ενισχύεται η δύναμη του αμερικανικού στόλου στην κυπριακή ΑΟΖ

Οι ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού τους στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, προκειμένου να αποτρέψουν
τυχόν τουρκικές προκλήσεις στη διάρκεια των ερευνητικών εργασιών του ενεργειακού κολοσσού ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ.

Φαίνεται ξεκάθαρο πως οι Αμερικανοί δεν θέλουν να επαναληφθεί το σκηνικό με την παρενόχληση του γεωτρύπανου της ΕΝΙ, που υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την περιοχή εξαιτίας των επικίνδυνων ελιγμών από τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

Για τον λόγο αυτό στην περιοχή σπεύδει το αεροπλανοφόρο “USS Iwo Jima”, συνοδευόμενο από άλλα τρία πολεμικά πλοία, με δύναμη περίπου 2.500 πεζοναυτών.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, οι εφημερίδες της γειτονικής χώρας φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ για την εξέλιξη αυτή. Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα “Yeni Safak” μεταδίδει χαρακτηριστικά πως «η ExxonMobil θα είναι η νέα κρίση στη Μεσόγειο».

Υπενθυμίζεται πως στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ενημέρωσε τους ομολόγους του της Ε.Ε., αλλά και την αναπληρώτρια γενική γραμματέα του ΝΑΤΟ, για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις.

Η προκλητικότητα της Άγκυρας ξεπέρασε κάθε όριο με τη NAVTEX που εξέδωσε χθες, στην οποία “βαπτίζει” το Καστελλόριζο ως τουρκική περιοχή. Πιο συγκεκριμένα με την Navvtex 345/2018 ανακοινώνει άσκηση έρευνας και διάσωσης στις 7 Μαρτίου σε χερσαίο τουρκικό έδαφος, αλλά και σε θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνει ολόκληρο το Καστελλόριζο!





Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα