Τσίπρας από την Τρίπολη: Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε από την Τρίπολη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος εμμέσως στην υπόθεση του επιδόματος ενοικίου
που οδήγησε στην παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου και του Δημήτρη Παπαδημητρίου και συγκρίνοντας τη στάση της κυβέρνησης με εκείνη άλλων που δεν παραιτούνται για μεγαλύτερα σκάνδαλα.

«Δεν θα συμβιβαστούμε με οποιαδήποτε παρέκκλιση από την ηθική. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε ποτέ και σε καμία περίπτωση με την ταύτιση του ηθικού με το νόμιμο. Για εμάς ό, τι γίνεται νόμιμα, δεν είναι αυτομάτως και εγγεγραμμένο στις δικές μας αξίες, στη δική μας ηθική» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο 10ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και πρόσθεσε:

«Άλλοι έχουν την ευθιξία και παραιτούνται για 23.000 ευρώ και άλλοι… κάνουν τον Κινέζο για 23 δισ. ευρώ, γιατί τόσο κόστισε το πάρτυ του φαρμάκου στη δημόσια υγεία».

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης, ότι «αποδεικνύεται ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι γι’ αυτό και ορθώς δεν είναι τα ίδια κριτήρια με τα οποία κρίνει ο λαός μας».

Απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να γυρίσει ποτέ πίσω σε καθεστώτα Siemens, Novartis, θαλασσοδανείων και σκανδάλων».

«Έχουμε πολλές πληγές ακόμα να θεραπεύσουμε»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στα στοιχεία της οικονομίας, υποστήριξε ότι το ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2017 παρουσίασε αύξηση 1,3% ενώ για το σύνολο του έτους προβλέπεται ανάπτυξη μεταξύ 1,6- 1,8%, η μεγαλύτερη από το 2008.

Τόνισε ακόμη, ότι η ανεργία παραμένει μεν υψηλή, αλλά ως τον Νοέμβριο του 2017 δημιουργήθηκαν 143.000 θέσεις απασχόλησης, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός από το 2001, ενώ μίλησε και για τη διπλή έξοδο στις αγορές που στέφθηκε με επιτυχία.

«Δεν μιλώ για success story, μακριά από εμάς αυτή η οπτική. Έχουμε πολλές πληγές ακόμα να θεραπεύσουμε για να πούμε κάποια στιγμή ότι τα καταφέραμε. Αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι έχουν γίνει βήματα με τις θυσίες του ελληνικού λαού».

Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα