Κλίμα πολέμου δημιουργούν Ερντογάν - Γιλντιρίμ. Απειλές σε Αθήνα-Λευκωσία

Κλίμα πολέμου δημιουργούν πλέον Ερντογάν και Γιλντιρίμ σε όλα τα μέτωπα, με κραυγές και απειλές, συντηρώντας την ένταση σε Αιγαίο και
κυπριακή ΑΟΖ, αλλά ανεβάζοντας στο κόκκινο το θερμόμετρο στη Βoρεία Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος έφθασε στο σημείο να μιλήσει για προετοιμασίες επιστράτευσης, την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας εκτόξευε νέες απειλές σε Αθήνα και Λευκωσία.

Στοχεύοντας στον πατριωτικό εθνικισμό των οπαδών του, ο Σουλτάνος μίλησε για «θερμό καλοκαίρι» και μάλιστα, επικαλέστηκε, όπως συνηθίζει στις ομιλίες του, την ένδοξη ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μνημονεύοντας τα εκατομμύρια των τετραγωνικών χιλιομέτρων που καταλάμβανε.

«Η σημερινή έκταση της Τουρκίας φτάνει τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, από τα 18 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Πού φθάσαμε;», αναρωτήθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Και ενώ οι οπαδοί του επευφημούσαν τον ηγέτη τους, ζητώντας του να τους στείλει στο μέτωπο της συριακής πόλης Αφρίν, ο Ερντογάν κάλεσε στην εξέδρα ένα 6χρονο κοριτσάκι, ντυμένο στρατιωτικά.

Βλέποντας το να κλαίει, ο Τούρκος πρόεδρος τού υποσχέθηκε ότι μια τουρκική σημαία θα είναι η τιμή που της επιφυλάσσει αν γίνει μάρτυρας!

«Αυτοί που φορούν μπορντό μπερέ δεν κλαίνε. Έχει τη σημαία στην τσέπη της. Πρώτα ο Θεός, θα καλυφθεί με τη σημαία όταν γίνει μάρτυρας. Είναι έτοιμη για όλα, δεν είναι;», είπε απευθυνόμενος στο πλήθος.



Νέες προκλήσεις από τον πρωθυπουργό του Ερντογάν

Σκυτάλη στο παραλήρημα των τουρκικών προκλήσεων, των τελευταίων ημερών, πήρε ο Μπεναλί Γιλντιρίμ, βάζοντας στο στόχαστρο Αθήνα και Λευκωσία.

Στα εγκαίνια υποβρυχίου νέας γενιάς, στο Γκιολτζούκ του Μαρμαρά, ο πρωθυπουργός του Ερντογάν είπε: «Τη στιγμή που η Τουρκία καταπολεμά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό την τρομοκρατία, κάποιοι επιθυμούν να επωφεληθούν από τις περιστάσεις και να δημιουργήσουν διάφορα σχέδια και παγίδες σε Αιγαίο και Μεσόγειο».

«Το ξεκαθαρίζω από αυτό το βήμα. Όποιες και αν είναι οι συνθήκες, η Τουρκία με το Πολεμικό Ναυτικό της, κάτω από κάθε είδους συνθήκη έχει την δυνατότητα να εξουδετερώσει κάθε είδους απειλή. Κανείς να μην έχει λανθασμένους υπολογισμούς», ανέφερε ο Γιλντιρίμ.

Οι Τουρκοκύπριοι προαναγγέλλουν νέο τσαμπουκά στην ΑΟΖ και απέναντι στους Αμερικανούς στο οικόπεδο «10»

Στη γραμμή της Αγκύρας και το ψευδοκράτος, με τον «υπουργό Οικονομικών και Ενέργειας», Οζντίλ Ναμί, να διαμηνύει πως όταν επιχειρήσει το πλωτό γεωτρύπανο της Exxon Mobil να προσεγγίσει το οικόπεδο «10» της Κυπριακής ΑΟΖ, θα βρεθεί μπροστά σε τουρκικά πολεμικά πλοία, όπως συνέβη με την πλωτή πλατφόρμα της ιταλικής εταιρίας στο οικόπεδο «3».

Αξίζει να αναφερθεί πως ο νυν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Exxon Mobil, μέχρι την τελευταία μέρα πριν την υπουργοποίησή του.

Bίτσας προς Άγκυρα: Όποιος κάνει τσαμπουκά να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές!

Στην ακραίες προκλήσεις των Τούρκων απάντησε ο Δημήτρης Βίτσας λέγοντας ότι «δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, υπάρχουν όρια».

«Έχουμε πει και άλλες φορές ότι οι πολύ προκλητικές δηλώσεις όπως και οι δράσεις οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ζητήματα μπορούν να οδηγήσουν σε ατυχήματα, τα ατυχήματα να προκαλέσουν εμπλοκές και μετά είναι δύσκολο να γυρίσεις πίσω. Δεν είμαστε ούτε στην εποχή του ’90. Η Ελλάδα είναι μια χώρα πολύ ισχυρή στρατιωτικά και με αναβαθμισμένη τη θέση της διεθνώς. Και αυτό που κάνουμε, πρώτα και κύρια, είναι να ακολουθούμε τον διπλωματικό δρόμο και αυτό πρέπει να κάνουμε και από την άλλη μεριά λέμε σε όλους ότι είμαστε κάθε φορά έτοιμοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Δημήτρης Βίτσας τόνισε πως «δεν περιμένουμε να γίνει ένα “μπαμ”. Εμείς παίρνουμε όλα τα μέτρα και εξετάζουμε όλα τα σενάρια, ακόμα και το χειρότερο και με βάση αυτά οικοδομούμε τη θωράκιση της Ευρώπης και της χώρας μας» και ξεκαθάρισε ότι «οποιοσδήποτε κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές».

Μάλιστα, σχολιάζοντας την έκφραση «γατάκια», ο ίδιος είπε: «Ξέρετε τι νύχια βγάζουν τα γατάκια;».


Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα