Μεγάλο πρόστιμο από την εφορία σε γνωστή στοιχηματική εταιρεία

Ειδοποίηση από την εφορία για οφειλή έλαβε γνωστή στοιχηματική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.
Η μητρική εταιρεία αθλητικού στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών GVC Holdings PLC ανακοίνωσε ότι μια από τις θυγατρικές του ομίλου που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα έλαβε ειδοποίηση για φορολογική οφειλή 186,77 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2010 και 2011.

Σημειώνεται πως με βάση την ανακοίνωση της εταιρείας, ανάλογη ειδοποίηση έχουν λάβει και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο gaming.

Σύμφωνα με την GVC, ο όμιλος έχει λάβει νομικές και φορολογικές συμβουλές από Έλληνες επαγγελματικούς συμβούλους και τονίζει πως έχει ισχυρούς λόγους να ασκήσει έφεση.

Όπως επισημαίνει, δεδομένου ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος μηχανισμός επίσημης διευθέτησης, η διαδικασία της έφεσης αναμένεται να διεξαχθεί μέσω των ελληνικών δικαστηρίων.

Για να μπορέσει η θυγατρική του ομίλου να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, αναμένεται να προχωρήσει σε διοικητική επίλυση διαφορών με τις ελληνικές αρχές, καταβάλλοντας περίπου 7,8 εκατ. ευρώ το μήνα τους επόμενους 24 μήνες.

Η είσοδος σε μια τέτοια διαδικασία δεν αποτελεί παραδοχή ότι η εκτίμηση είναι σωστή και ο όμιλος θα επιδιώξει να ανακτήσει αυτές τις πληρωμές, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Την περίοδο εκείνη, η θυγατρική εταιρεία ανήκε στην Sportingbet, πριν από την εξαγορά της από τη GVC το 2013.

Σημειώνεται ότι η GVC Holdings δραστηριοποιείται στην αγορά διαδικτυακού στοιχηματισμού στην Ελλάδα μέσω τριών διαφορετικών δικτυακών τόπων και brands. Υπό την ομπρέλα της θυγατρικής Sporting Odds Limited λειτουργούν οι δικτυακοί τόποι των Sportingbet, Vistabet και Bwin.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου αμφισβητεί τη βάση του υπολογισμού της φορολογικής οφειλής, θεωρώντας ότι το εκτιμώμενο ποσό είναι υπερβολικό.

Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα