Προσοχή στο στρες, μπορεί να πυροδοτήσει ασθένειες

Το στρες αλληλεπιδρά με τα κύτταρα που υποτίθεται ότι προστατεύουν το σώμα από τις λοιμώδεις ασθένειες, σύμφωνα με ερευνητές
από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι το άγχος μπορεί να επηρεάσει την ανταπόκριση των «αμυντικών χημικών ουσιών» ή των ουσιών που καταπολεμούν τα βακτήρια ή τους ιούς, ενισχύοντας τις φλεγμονώδεις κ αλλεργικές αντιδράσεις όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, το άσθμα και τις αυτοάνοσες διαταραχές όπως ο λύκος.

Πώς να διαχειριστείτε το στρες

Αναπνεύστε: Η νοραδρεναλίνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια αγχωτικών καταστάσεων προκαλεί εφίδρωση, βαριά αναπνοή, ενώ παράλληλα αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς, σύμφωνα με τους ειδικούς της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.

Σταθείτε σωστά: Η όρθια και ευθεία στάση επιτρέπει στους πνεύμονες να γεμίσουν με αέρα, βελτιώνοντας την παροχή οξυγόνου στο σώμα και μειώνοντας σημαντικά την παραγωγή της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, δήλωσε ο καθηγητής Sheela Raja, κλινικός ψυχολόγος και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο.

Αποφύγετε τον καφέ: Η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει αϋπνία, νευρικότητα και αυξημένο καρδιακό ρυθμό - που μπορεί να επιδεινώσει τα συναισθήματα του στρες, σημειώνει ο Δρ Mark Hyman.

Κινηθείτε: Η άσκηση απελευθερώνει τις ενδορφίνες, τις «ορμόνες της ευτυχίας», οι οποίες συμβάλουν στην εξισορρόπηση του άγχους κατά τη διάρκεια αγχωτικών καταστάσεων, σύμφωνα με την Ένωση Άγχους και Κατάθλιψης της Αμερικής.






Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα