Ίμια: Τι προσπαθούσε να κάνει ο κυβερνήτης του τουρκικού σκάφους

Να αποκωδικοποιήσουν το επεισόδιο που συνέβη κοντά στα Ίμια επιχειρούν στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.
Στις 14.30 της Τετάρτης (17.01.2018), τουρκική ακτοφυλακίδα πραγματοποίησε «άστοχο» ελιγμό στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Ιμίων, με αποτέλεσμα να επακουμπήσει την κανονιοφόρο του Πολεμικού μας Ναυτικού «Νικηφόρος».

Πηγές του ελληνικού πενταγώνου τόνιζαν στο OnAlert ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Τόσο εκείνο που θέλει κατ’ορισμένους να αποτελούσε ένα στημένο επεισόδιο όσο και εκείνο να επρόκειτο για ελιμό απειρίας ή ο κυβερνήτης του τουρκικού πλοίου να υπερεκτίμησε τις δυνατότητες που του παρεχει το μέγεθος του πλοίου. Διαβάστε το ρεπορτάζ του onalert

Η αναφορά του «Νικηφόρος»
Φως προς αυτήν την κατεύθυνση θα ρίξει η αναφορά του κυβερνήτη της κανονιοφόρου «Νικηφόρος», ο οποίος ενημέρωνε λεπτό προς λεπτό την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού. Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων βρέθηκε αμα τη άφιξη του από τις Βρυξέλλες και την 178η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

Το περιστατικό σημειώθηκε, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο και την επαύριο της συνάντησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη με τον επικεφαλής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Χουλουσί Ακάρ στην 178η σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής, στην οποία για ακόμη μια φορά έθεσε το ζήτημα της παραβατικής συμπεριφοράς των Τούρκων στο Αιγαίο.




Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα