Μαξίμου: Τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης

«Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου βάζουν οριστικά τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης διάφορων καλοθελητών του
παλιού πολιτικού συστήματος», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, μετά τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ σχετικά με την παραμονή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο κυβερνητικό σχήμα.

«Όσο και αν κάποιοι δε θέλουν, θα είναι αυτή η κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Συνεχίζουμε», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Οι δηλώσεις Καμμένου
Ξεκάθαρος στην γραμμή ότι δεν αποδέχεται το όρο «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Όπως σημείωσε, «κρατούμε τη θέση μας να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία ή παράγωγό της. Οι ΑΝΕΛ κρατούν ως θέση την απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών το 1992».

Ο κ. Καμμένος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι οι διαπραγματεύσεις με την γειτονική χώρα θα διαρκέσουν καιρό, ενώ υποστήριξε ότι πέραν της ονομασίας απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η αλλαγή Συντάγματος αναφορικά με τα αλυτρωτικά.

Σχετικά με την συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος προσέθεσε ότι οι ΑΝΕΛ έκαναν μία έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό την οποία και θα υπηρετήσουν μέχρι τέλους. Επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι δεν έχει θέση, αντίθετα με τους ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα που έχουν ξεκάθαρη θέση. «Εκείνοι πρέπει να ξεκαθαρίσουν εάν η θέση του είναι της κ. Μπακογιάννη ή του Κώστα Καραμανλή ή οι θέσεις που εκφράζει σήμερα δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Επιπλέον, υποστήριξε την άποψη ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν θα έχουν λυθεί οι προϋποθέσεις που βάζει η ελληνική πλευρά και προέτρεψε την ΠΓΔΜ να κάνει ότι η Μ. Βρετανία όταν εντάχθηκε στην ΕΟΚ, όπου άλλαξε το όνομά της σε Ηνωμένο Βασίλειο, εάν επιθυμούν ένταξη στην ευρωατλαντική συμμαχία.

Τέλος, ερωτηθείς για τα συλλαλητήρια, δήλωσε ότι δεν οργανώνονται από κόμματα, αλλά από πολίτες, και ότι βοηθούν τις διαπραγματεύσεις. Σημείωσε ότι τα μέλη των ΑΝΕΛ θα συμμετάσχουν ως ανεξάρτητοι πολίτες, ότι ο ίδιος την Κυριακή θα λείπει στο εξωτερικό, όμως θα δώσει το "παρών" η οικογένειά του.


Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα