Προκλητικό τουρκικό δημοσίευμα δίνει την Ψέριμο στην Τουρκία

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι και μάλιστα εφημερίδα σε δημοσίευμά της υποστηρίζει πως η Ψέριμος
είναι τουρκικό νησί το οποίο κατέχουν παράνομα οι Έλληνες!

Πιο αναλυτικά, η Ψέριμος είναι ανάμεσα στα 18 νησιά που τελευταία θέτει η αντιπολίτευση ως «τουρκικά». Η Sozcu είναι μια αντιπολιτευτική εφημερίδα γνωστή για τα ανθελληνικά της δημοσιεύματα.

Η τουρκική εφημερίδα Sözcü, μέσω του δημοσιογράφου της Saygı Öztürk προσπαθεί εκ νέου να δημιουργήσει σκηνικό γκριζαρίσματος του Αιγαίου. Σε ένα παραλήρηματικό δημοσίευμα, προφανώς για να ξυπνήσει «εθνικοπατριωτικά» συναισθήματα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, ο 63χρονος Τούρκος δημοσιογράφος, ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλεί την Ψέριμο τουρκική.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εκεί για τα Θεοφάνεια ως «πρόκληση». Μάλιστα, ο πρωτοσέλιδος τίτλος είναι της για το θέμα είναι: «Σόου με σταυρό».

Ο Öztürk βάζει μπροστά τους λεονταρισμούς του ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που είπε ότι 2019 θα έρθει να πάρει τα 18 νησιά που κατέχει παράνομα η Ελλάδα. Ενώ στην αρχή κάνει ένα χρονικό της επίσκεψης των πολιτικών στην Κάλυμνο (Kelemez στα τουρκικά), αναφερόμενος στον εορτασμό των Θεοφανείων, στη συνέχεια ψάχνει αφορμή για να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Τη βρίσκει αρχικά σε μία περσινή ομιλία του Recep Tayyip Erdoğan, ο οποίος είχε αποκαλέσει την Ψέριμο, Keçi Adası, που σημαίνει Κατσικονήσι. Φαντάζεται κάποιου είδους παραβίαση χωρικών υδάτων και ονειρεύεται ελληνική κατοχή, καθώς περιγράφει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έτυχε υποδοχής από τους «750 στρατιώτες της στρατιωτικής βάσης» της Ψερίμου, η οποία «ανήκει στην επαρχία της Μούλα και βρίσκεται 6 μίλια εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων».

Το προκλητικό δημοσίευμα συνοδεύεται από φωτογραφίες που εικονίζουν τον Έλληνα πρωθυπουργό να χαιρετάει στρατιωτικό απόσπασμα στο λιμάνι του νησιού, καθώς -και μέσα σε κόκκινο κύκλο- την ελληνική σημαία που μαρτυρούν την… ελληνική κατοχή της Καλύμνου.

Μάλιστα για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του, ο δημοσιογράφος, παραθέτει δηλώσεις του πρώην υπουργού Άμυνας, απόστρατο συνταγματάρχη Ümit Yalım, ο οποίος σχολιάζει ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον Πάνο Καμμένο αλλά και το ΑΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο, Ευάγγελο Αποστολάκη, δεν αντιμετώπισε κανένα εμπόδιο κατά τη μετάβαση από την Κάλυμνο στην Ψέριμο «3 μίλια εντός του τουρκικού εναέριου χώρου» και κλείνει με τη φράση «Έτσι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα νησιά μας παραδόθηκαν στους Έλληνες στρατιώτες».

Προς ενημέρωση να διευκρινιστεί ότι υπάρχει Κατσικονήσι στην Τουρκία, και μάλιστα στην επαρχία της Μούλα, αλλά όπως φαίνεται ούτε οι υποτιθέμενα διαβασμένοι δεν γνωρίζουν που βρίσκεται.





Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα