Η λίστα Λαγκάρντ κατέδωσε τον Παπασταύρου, πρώην συνεργάτη του Σαμαρά

Για απόπειρα απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος, διώκεται ο άλλοτε στενός συνεργάτης
του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε την ποινική δίωξη κ πλέον η δικογραφία έχει διαβιβαστεί σε ανακριτή καθώς μετά την έρευνα που διενεργήθηκε με αφορμή την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προέκυψε πως η υπεράκτια εταιρεία Stabri Limited με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες νήσους του ανήκει. Ο ίδιος ενώπιων των αρχών το είχε αρνηθεί.

Η δίωξη στρέφεται, επίσης, σε βάρος του ελληνοισραηλινού επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή ο οποίος είναι αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην απόπειρα απάτης καθώς είχε επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό Παπασταύρου ότι η off shore ανήκει στον ίδιο.

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη λογαριασμού ύψους σχεδόν 5,4 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HSBC που εντοπίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τη λίστα Λαγκάρντ .

Ο ισχυρισμός Παπασταύρου- Μιωνη ότι η Stabri Limited ανήκει στον τελευταίο ( που δεν είναι φορολογικά υπόχρεος στην Ελλάδα) προβλήθηκε σύμφωνα με την δικαστική έρευνα προκειμένου να μην καταβληθεί ο φόρος που είχε καταλογιστεί για το έτος 2007 στον κ. Παπασταύρου και στους γονείς του οι οποίοι εμφανίζονταν ως συνδικαιούχοι του επίμαχου λογαριασμού.

Ο κ. Παπασταύρου είχε υποστηρίξει ότι ο λογαριασμός στην τράπεζα HSBC ανήκει στην εταιρεία Stabri Limited της οποία μόνος ιδιοκτήτης είναι ο επιχειρηματίας ενώ σύμφωνα με την αναλυτική κίνηση του λογαριασμού η οποία κατατέθηκε στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα από τον ίδιο τον Σάμπι Μιωνή ήταν αποταμιευτικός χωρίς να πραγματοποιείται καμία ανάληψη από τον κ. Παπασταύρου.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Παπασταύρου όταν έκλεισε ο λογαριασμός τον Ιούνιο 2011 όλα τα χρήματα επιστράφηκαν στον επιχειρηματία. Ωστόσο τα στοιχεία που προέκυψαν από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής διέψευσαν τους δυο κατηγορουμένους.

Αν και το σκέλος της φοροδιαφυγής για το οποίο ο κ. Παπασταύρου είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς αρχειοθετήθηκε καθώς κατέβαλε τελικως το φόρο ύψους 460.000 ευρώ , σκέλος αυτής της υπόθεσης παρέμεινε στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας η οποία και κατέληξε στην άσκηση των ποινικών διώξεων.





Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα