Καμμένος: Μαζί με τον Τσίπρα μέχρι το τέλος της 4ετίας

Εμπιστευόμαστε τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευθεί, επιθυμούμε λύση, αλλά με τον απαράβατο όρο που εμείς θέτουμε»,
ξεκαθάρισε ο Πάνος Καμμένος, στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Κ.Ο του κόμματος.
Σε ότι αφορά την κυβερνητική συνεργασία, υποστήριξε ότι «Οι ΑΝΕΛ κάναμε μία έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα κ αυτή την έντιμη συμφωνία θα την τιμήσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι το τέλος της τετραετίας».

«Θεωρούμε ότι σε σύντονο χρονικό διάστημα ο κόσμος θα αντιληφθεί τη σημασία αυτής της συνεργασίας», πρόσθεσε και απάντησε στη ΝΔ αφήνοντας αιχμές:
«Σε εκείνους που κάνουν σενάρια αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η δική μας θέση είναι καθαρή. Εκείνοι είναι που πρέπει να αποφασίσουν με ποια πολιτική είναι. Με τις θέσεις του Βουκουρεστίου, τη θέση του κ. Καραμανλή ή τη θέση που εκφράζει δημόσια ο κ. Μητσοτάκης; Ας λύσουν αυτοί τα προβλήματά τους και ας παρακολουθήσουν το κυβερνητικό έργο».

«Δεν πιστεύω ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα έχουν προχωρήσει τόσο πολύ οι διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε.

Στην συνέχεια έκανε λόγο για τις συνταγματικές αλλαγές που πρέπει να κάνουν τα Σκόπια: «Η συνταγματική κατοχύρωση είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία»» ενώ για τα συλλαλητήρια και την συμμετοχή των ΑΝΕΛ είπε: «Τα συλλαλητήρια τα διοργανώνουν οι πολίτες. Εμείς  συμμετέχουμε. Οι συμμετέχοντες είναι Έλληνες πολίτες που εκφράζουν μια εθνική θέση και βοηθούν την εθνική διαπραγμάτευση. Εγώ θα λείπω την Κυριακή αλλά η οικογένειά μου θα πάει».

Επιπλέον, υποστήριξε την άποψη ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν θα έχουν λυθεί οι προϋποθέσεις που βάζει η ελληνική πλευρά και προέτρεψε την ΠΓΔΜ να κάνει ότι η Μ. Βρετανία όταν εντάχθηκε στην ΕΟΚ όπου άλλαξε το όνομά της σε Ηνωμένο Βασίλειο εάν επιθυμούν ένταξη στην ευρωατλαντική συμμαχία.

Τέλος ερωτηθείς για τα συλλαλητήρια δήλωσε ότι δεν οργανώνονται από κόμματα αλλά από πολίτες και ότι βοηθούν τις διαπραγματεύσεις. Σημείωσε ότι τα μέλη των ΑΝΕΛ θα συμμετάσχουν ως ανεξάρτητοι πολίτες, ότι ο ίδιος την Κυριακή θα λείπει στο εξωτερικό, όμως θα δώσει το "παρών" η οικογένειά του.

Διαψεύδει ο υπουργός Εθνικής άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος τα σενάρια που τον φέρουν να έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, εφόσον στη Βουλή έρθει προς ψήφιση πρόταση για σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει και τον όρο «Μακεδονία».

«Δεν υπάρχει τέτοια είδηση» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της  Κοινοβουλευτική ςομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό, Διαψεύδοντας δημοσίευμα στην ιστοσελίδα real.gr το οποίο αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ο κ. Καμμένος «θα αποχωρήσει από μέλος της κυβέρνησης, εφόσον στη Βουλή έρθει προς ψήφιση πρόταση «για σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει και τον όρο "Μακεδονία" ως γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό ακόμα και στη σλάβικη γραφή».


Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα