Ινδία: Τουλάχιστον 35 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε κανάλι

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε με φόρα πάνω
σε μία παλιά γέφυρα, γκρέμισε τα κιγκλιδώματα και στη συνέχεια βυθίστηκε στα νερά ενός καναλιού, στο κρατίδιο της δυτικής Βεγγάλης.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το λεωφορείο που μετέφερε περίπου 50 άτομα έσπασε το κιγκλίδωμα της γέφυρας και έπεσε μέσα στο κανάλι το οποίο συνδέεται με τον ποταμό Τζαλανγί, καθώς ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος στην προσπάθεια του να αποφύγει ένα άλλο διερχόμενο όχημα.


Μέχρι στιγμής 35 πτώματα, μεταξύ των οποίων γυναίκες κ παιδιά έχουν ανασυρθεί από τα νερά του ποταμού, ενώ ορισμένοι τραυματίες διακομίσθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Έξι άνθρωποι κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν σώοι και ασφαλείς.

Στον τόπο του δυστυχήματος, εκτός από τις αστυνομικές αρχές και τα σωστικά συνεργεία κατέφθασε και πλήθος κόσμου το οποίο συγκρούσθηκε με τις αρχές πετώντας πέτρες επειδή, όπως ισχυριζόταν, έφθασαν αργά στην περιοχή. Κάποιοι μάλιστα έβαλαν φωτιά σε ένα αστυνομικό όχημα ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις για να τους απωθήσουν έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Όσον αφορά τα αίτια του δυστυχήματος, κάποιοι επιζώντες υποστηρίζουν ότι ο οδηγός έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα ενώ την ώρα που πλησίαζε την γέφυρα μιλούσε στο κινητό. Αυτό είναι το τρίτο δυστύχημα με λεωφορείο στο κρατίδιο αυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Στις 17 Ιανουαρίου οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα λεωφορείο έπεσε σε ένα κανάλι, ενώ τρεις μέρες αργότερα άλλοι εννέα σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο έπεσε σε τάφρο. Η Ινδία κατέχει το πιο υψηλό ποσοστό θανατηφόρων τροχαίων παγκοσμίως. Τα περισσότερα οφείλονται κυρίως στην κακή οδήγηση, στους κακοσυντηρημένους δρόμους και τα παλιά οχήματα.


Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα