Μουσική τέλος μετά τις 12 στο Κολωνάκι

Η συζήτηση για το ωράριο μουσικής στο Κολωνάκι δεν μπορεί να γίνεται ερήμην των κατοίκων του. Η επιχειρηματικότητα έχει
υποχρεώσεις και οφείλει να σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών. Η συνύπαρξη οικονομικής ανάπτυξης και ποιότητας ζωής διασφαλίζεται με την ύπαρξη κανόνων, τον σεβασμό των οποίων ο δήμος Αθηναίων είναι αποφασισμένος να επιβάλει», αναφέρουν πηγές του δήμου Αθηναίων, σχετικά με το ωράριο μουσικής για τα καταστήματα του Κολωνακίου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ούτε τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων δίνουν οι δήμοι, ούτε το ωράριο λειτουργίας τους υπάγεται στη δική τους ευθύνη.

Εξηγούν επίσης ότι μετά από δεκάδες καταγγελίες πολιτών του Κολωνακίου, μηνύσεις και επανειλημμένες παραστάσεις συλλόγων κατοίκων, το συμβούλιο της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων αποφάσισε ομόφωνα ότι για το 2018 θα δίνει παράταση στο ωράριο μουσικής, έως τη 1 τα ξημερώματα την Παρασκευή, το Σάββατο και τις παραμονές των αργιών, και έως τις 12 τα μεσάνυχτα τις υπόλοιπες ημέρες.

Συνεπώς, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η απόφαση της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων, αν εγκριθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση, δεν αφορά γενικώς και αορίστως το ωράριο λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων, αλλά την παράταση ωραρίου για μουσική.

Σημειώνεται ότι το 2017 περισσότερες απ 70 επιχειρήσεις στο Κολωνάκι κατέθεσαν στην Κοινότητα αίτηση παράτασης μουσικής, ενώ το 60% υπολογίζεται ότι δν μπήκε καν στον κόπο να ζητήσει παράταση, αν και παραβίαζε το νόμιμο ωράριο.

Ευθύνη των δήμων, υπογραμμίζουν οι πηγές του δήμου Αθηναίων, είναι μόνο η άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, και στην ευθύνη των Δημοτικών Κοινοτήτων βρίσκεται μόνο η παροχή άδειας για την παράταση ωραρίου μουσικής.

Εξάλλου, με αστυνομική διάταξη του 1996, τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, βάσει των ωρών κοινής ησυχίας, μπορούν να παίζουν μουσική έως τις 10 το βράδυ τον χειμώνα και έως τις 11 το βράδυ κατά τους θερινούς μήνες. Σύμφωνα με υγειονομική διάταξη, δίνεται δυνατότητα, εφόσον υπάρχει βεβαίωση από μηχανικό για την τήρηση συγκεκριμένων προδιαγραφών, να παραταθεί το ωράριο μουσικής έως τις 3 τα ξημερώματα. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυστηροποίησης των διαδικασιών, ο δήμος Αθηναίων δεν παρέχει άδεια παράτασης χρήσης μουσικής σε επιχειρήσεις που είναι δύο φορές υπότροπες.

«Φίλοι λοιπόν οι ανησυχούντες για τη “ζωή” στο Κολωνάκι, φίλτατη όμως η αλήθεια και η ποιότητα ζωής των κατοίκων του», καταλήγουν.

Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα