Τσίπρας από την Ηπειρο: Ανακτάμε την εθνική μας κυριαρχία, εκλογές το 2019

Αποφασισμένος να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία και να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019 εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας, από τα Ιωάννινα και το Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης.

«Η χώρα ανακτά την εθνική της κυριαρχία και μπαίνει στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης, απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και παθογένειες δεκαετιών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «η αγροτική παραγωγή, η γεωργία και η κτηνοτροφία, είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου. Είναι ενδεικτικό το ενδιαφέρον της Ηπείρου στον τομέα της αγροδιατροφής, καθώς αποτυπώνεται και στις υποβολές στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Το 55% των αιτήσεων της Περιφέρειας αφορούν στην αγροδιατροφή. Συνολικά υπεβλήθησαν 17 προτάσεις με προϋπολογισμό 34,1 εκατ. ευρώ».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι «καθημερινά, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο πακέτο πλαστών ειδήσεων (fake news). Παρακολουθούμε τον πανικό που έχει καταλάβει ορισμένους.

Υποδηλώνουν την απελπισία του παλιού συστήματος και των παρασιτικών του συμμάχων, που χάνει καθημερινά την ελπίδα να εδραιωθεί ξανά. Τους επιστρέφουμε την απόγνωσή τους. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο. Η δική μας πολιτική κοιτάζει μπροστά».

Καμιά μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει χωρίς συναίνεση

«Καμιά μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει αν δεν έχει τη συναίνεση της κοινωνίας», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας από τη Ηπειρο και το Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης.

«Εμείς πετύχαμε γιατί ήμασταν οι πρώτοι που επεδίωξαν συναινέσεις και είμαστε οι πρώτοι που πήγαμε σε εκλογές με τη συμφωνία στο τραπέζι», τόνισε.

Όπως είπε τον Σεπτέμβρη του 2019 θα καλέσουμε τον λαό να συγκρίνει «που ήταν η χώρα όταν παραλάβαμε και που είναι τώρα. Πιο ήταν το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και πιο είναι τώρα».

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε προς την αντιπολίτευση αλλά και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.  Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τον πανικό ορισμένων που βλέπουν ότι η χώρα πετυχαίνει στόχους που αναγνωρίζονται διεθνώς. Που βλέπουν ότι η χώρα δεν είναι το «μαύρο πρόβατο», σημείωσε.
Υποστήριξε ότι «επειδή ενοχλούνται ορισμένοι έχουν εξαπολύσει προσπάθεια παραπληροφόρησης» και έκανε αναφορά στο φαινόμενο των fake news.

Πότε διαβάζουμε για κατάρρευση των εσόδων, πότε ότι θα μας μαλώσουν για το πώς θα μοιράσουμε το υπερπλεόνασμα και τη διανομή του, πότε ότι υπάρχει πρόβλημα με την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ, πότε ότι η γ’ αξιολόγηση τινάζεται στον αέρα, υπενθύμισε.

Όπως είπε συνήθως διαψεύδονται μια ημέρα μετά τα πρωτοσέλιδα. «Η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο από κάθε άλλη φορά».

Εδώ δεν έχουμε το φαινόμενο των «ψευδών» ειδήσεων αλλά των «απελπισμένων» ειδήσεων, εκτίμησε. «Δεν είναι απλά ψευδείς, αλλά απελπισμένες που δείχνουν ένα σύστημα εξουσίας που προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή του στις πλατιές μάζες».

Όπως είπε όταν δεν βγαίνει στο οικονομικό πεδίο το σχέδιο «ανακαλύπτονται χολέρες και πανούκλες στα νοσοκομεία».

Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα αλλά σε αυτή εμείς γυρνάμε την πλάτη. Κοιτούμε μπροστά και μιλούμε με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, δεν μας ενδιαφέρει αυτή η μιζέρια.

Εμάς μας ενδιαφέρει να χτίσουμε το πλαίσιο στο οποίο θα συγκροτηθεί η νέα εποχή, το νέο παραγωγικό μοντέλο που θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες του τόπου, συμπλήρωσε.





Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα