Οι γιατροί του ΚΑΤ πέτυχαν τη συγκόλληση του χεριού 20χρονης κοπέλας

Άκρως επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η επέμβαση συγκόλλησης του άνω δεξιού άκρου της 20χρονης γυναίκας που τραυματίστηκε
τα ξημερώματα σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο Γιόφυρο προς Ξηροπόταμο και κρίθηκε εξαρχής ναγκαία η μεταφορά της απο το Ηράκλειο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ΚΑΤ.

"Η επέμβαση που ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης διήρκησε αρκετές ώρες και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία αργά το απόγευμα" όπως ανέφερε στο neakriti.gr, ο κ. Σπυρίδωνας, διευθυντής της Μικροχειρουργικής Κλινικής του ΚΑΤ, ο οποίος ήταν και επικεφαλής της ομάδας των γιατρών, που είχαν αναλάβει να φέρουν εις πέρας τη δύσκολη αυτή χειρουργική επέμβαση.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Σπυρίδωνας: «Η επέμβαση πήγε πάρα πολύ καλά. Τα καταφέραμε! Είμαι αισιόδοξος, ωστόσο τα δύο πρώτα 24ωρα εξακολουθούν να είναι κρίσιμα για την ασθενή, που νοσηλεύεται πλέον στην Εντατική του ΚΑΤ διασωληνωμένη μετά την επέμβαση».

Ο διευθυντής της Μικροχειρουργικής Κλινικής του ΚΑΤ, συμπλήρωσε πως «ήταν ένα βαρύ περιστατικό, καθώς η κοπέλα φέρει και χτυπήματα στο κεφάλι, έχει χάσει αίμα, αλλά είμαι αισιόδοξος, καθώς αποκαταστάθηκαν όλα τα στοιχεία (μύες, τένοντες, νεύρα κ.λπ.), γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα, εφόσον όλα πάνε καλά, να προχωρήσουμε και στις κατάλληλες θεραπείες που θα οδηγήσουν στην κίνηση του χεριού».

Όλα όσα συνέβησαν στο ΚΑΤ

Σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση υποβάλλονταν από το πρωί σε χειρουργική κλινική του ΚΑΤ Αθηνών η 20χρονη κοπέλα που ακρωτηριάστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά από τροχαίο.

Από τις 11 το πρωί και μετά βρισκόταν στο χειρουργείο, με μία ομάδα εξειδικευμένων γιατρών και επικεφαλής τον κ. Σπυρίδωνα, της μικροχειρουργικής κλινικής,να προσπαθούν για συγκόλληση του χεριού της νεαρής γυναίκας .

«Ήρθε από το Ηράκλειο διασωληνωμένη και σίγουρα πρόκειται για μία λεπτή χειρουργική επέμβαση που από τη διάρκεια της και μόνο καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για «δύσκολο» περιστατικό,» ανέφερε νωρίς το απόγευμα στο neakriti.gr o επικεφαλής της ιατρικής ομάδας και διευθυντής της μικροχειρουργικής κλινικής.

«Μαζί και με γιατρούς της αγγειοχειρουργικής και επικεφαλής και τον κ. Μαλτέζο προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και προέχει να σώσουμε το χέρι της», πρόσθεσε ο κ. Σπυρίδωνας.

Το χρονικό της αερομεταφοράς

Υπενθυμίζεται ότι το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκησαν οι τρεις επιβάτες που επέβαιναν σε μια μηχανή η οποία σύμφωνα με πληροφορίες κινούνταν από Γάζι προς Ηράκλειο - στο ύψος της αερογέφυρας του Γιόφυρου- είχε ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό μίας νεαρής γυναίκας που ακρωτηριάστηκε στο χέρι, από το βραχιόνιο οστό και κάτω, δηλαδή από τον αγκώνα.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες η μοτοσικλέτα προσέκρουσε αρχικά στα πλαϊνά προστατευτικά κιγκλιδώματα για να καταλήξει στο διάζωμα πάνω σε μια κολώνα φωτισμού.

Οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων ήταν ανατριχιαστικές καθώς, με την αρχική πρόσκρουση το χέρι της 20χρονης έπεσε κάτω από τη γέφυρα και η ίδια σε κατάσταση αμόκ το αναζητούσε…

Στο νοσοκομείο μετέβησαν άλλα δύο άτομα, πρόκειται για δύο άνδρες, 21 και ο 33χρονος οδηγός , οι οποίοι βρίσκονται εκτός κινδύνου.




Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα