Ερντογάν: Θέλω βαλλιστικούς πυραύλους σαν της Βόρειας Κορέας


Βόμβα από Ερντογάν στο Bloomberg Business Forum ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος όχι μόνο υπεραμύνθηκε...

της επιλογής της χώρας του να αγοράσει ρωσικούς S-400, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει και στην απόκτησή βαλλιστικών πυραύλων.
Αρχικά ο Ερντογάν υποστήριξε ότι είναι καθήκον της κυβέρνησής του να προστατεύσει τη χώρα για να πει στη συνέχεια ότι «την ώρα που η Συρία δίπλα μου έχει S-400, όχι μόνο θα προσπαθήσω να έχω και για μένα S-400 αλλά και S-500 και S-600. Είναι βήματα αναγκαία για την προστασία του εαυτού μας. Κι επίσης πρέπει να κάνουμε βήματα και για βαλλιστικούς πυραύλους».
Να σημειωθεί ότι ο Ερντογάν θα συναντηθεί απόψε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.
Στη σημερινή συνάντηση Ερντογάν – Τραμπ αναμένεται να τεθούν επί τάπητος θέματα, που διαφωνούν οι δύο χώρες εδώ και αρκετό καιρό. Το σημαντικότερο ίσως για την Άγκυρα είναι η αποστολή όπλων από την Ουάσιγκτον στην PYD/YPG (Κούρδοι της Συρίας).
Πρότεινε στις ΗΠΑ να σπάσει τη συμμαχία με του Κούρδους

Ο Τούρκος πρόεδροs Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε χτες τις Ηνωμένες Πολιτείες να πραγματοποιήσουν από κοινού στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος, προτρέποντας τις να συνεργασθούν για τον σκοπό αυτό με την χώρα του και όχι με τους Κούρδους αντάρτες.


Ο Τούρκος πρόεδρος απηύθυνε την έκκληση αυτή κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο τηλεοπτικό δίκτυο RBS, το οποίο και επικαλείται το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS

«Γνωρίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναγνωρίσει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν PKK ως τρομοκρατική οργάνωση, Το Κόμμα PYD και το YPG είναι παρακλάδια του PKK. Νομίζω ότι δεν είναι σωστό οι ΗΠΑ να πολεμούν το «Ισλαμικό Κράτος» μαζί με αυτές τις οργανώσεις. Αυτές τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μπορούμε να τις κάνουμε μαζί», δήλωσε ο Ερντογάν.

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου, αν η Τουρκία έρχεται πιο κοντά στη Ρωσία και αν απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ, δεδομένης της αγοράς των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, ο Ερντογάν, επέκρινε την απόφαση της Ουάσιγκτον να εξοπλίσει του Κούρδους της Συρίας για να πολεμήσουν τους τρομοκράτες. « Η Τουρκία ως ισότιμο μέλος του ΝΑΤΟ δεν μπόρεσε να αγοράσει από τις ΗΠΑ κάποια οπλικά συστήματα. Αλλά στους τρομοκράτες έδωσαν τρεις χιλιάδες φορτηγά με όπλα εντελώς δωρεάν. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο, για αυτό κι εμείς φροντίζουμε μόνοι μας να διασφαλίσουμε την δική μας ασφάλεια», ήταν η απάντηση του Τούρκου προέδρου.




Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα