Η Χαβάη προετοιμάζεται για πυρηνική επίθεση από τη Βόρεια Κορέα

Η αυξανόμενη ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, με αφορμή τις πυραυλικές και κυρίως τις πυρηνικές δοκιμές του καθεστώτος...

του Κιμ Γιονγκ Ουν, έχουν σημάνει συναγερμό στη Χαβάη. Η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να προετοιμαστούν καταλλήλως για τν πιθανότητα πυρηνικής επίθεσης από την Πιονγιάνγκ.

Αξιωματούχοι ενημέρωσαν τους πολίτες να κάνουν προετοιμασίες παρόμοιες με αυτές που απαιτούνται για το «χτύπημα» ενός τσουνάμι ή ενός τυφώνα.. Ο Τζιν Γουόρντ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, τόνισε πως η ενημέρωση δεν είχε στόχο να πανικοβάλει αλλά να προειδοποιήσει.

Τοπική εφημερίδα σε δημοσίευμά της ανέφερε πως υπήρξε μυστική συνάντηση των Αρχών της πόλης για την εκτίμηση της ζημιάς που θα προκαλούσαν οι βόμβες της Πιονγιάνγκ, ωστόσο, όπως επεσήμανε το ίδιο δημοσίευμα, η συνάντηση αυτή περισσότερο πανικόβαλε τους κατοίκους του νησιού, παρότι βοήθησε στην εξαγωγή ωφέλιμων συμπερασμάτων.

Η ανησυχία προέκυψε κυρίως λόγω της έλλειψης καταφυγίων στη Χαβάη, που μπορούν να φιλοξενήσουν τους πολίτες σε περίπτωση επίθεσης. Όλο αυτό το σενάριο «είναι σουρεαλιστικό για τους νέους», επεσήμανε ο Γουόρντ.

Οι κάτοικοι του νησιού στον Ειρηνικό Ωκεανό είναι συνηθισμένοι στις φυσικές καταστροφές. Έχουν πολλάκις προμηθευτεί φαγητό πολλών ημερών για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των καταστροφών, όμως αυτή την φορά θα πρέπει να αγοράσουν περισσότερα τρόφιμα.

Η εφημερίδα «Honolulu Civil Beat» κατάφερε να αποσπάσει ένα αντίγραφο του εγγράφου που κυκλοφόρησε πίσω από τις κλειστές πόρτες της συνάντησης των αξιωματούχων.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως τον Νοέμβριο θα ηχήσουν, δοκιμαστικά, οι προειδοποιητικές σειρήνες. Από την ώρα εκείνη οι κάτοικοι θα έχουν 12-15 λεπτά και να προφυλαχθούν και θα χρειαστούν 48-72 ώρες για να μπορέσουν να εγκαταλείψουν τα καταφύγιά τους.

Το εν λόγω έγγραφο κάνει και εκτιμήσεις για τον απολογισμό νεκρών από ένα πιθανό πυρηνικό χτύπημα από τη Βόρεια Κορέα. Βάσει της πυρηνικής τεχνολογίας που έχει στην διάθεσή του ο Κιμ, το 90% του πληθυσμού του νησιού θα επιβιώσει από ένα χτύπημα της Πιονγιάνγκ.







Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα