ΗΠΑ και Ιαπωνία σε κοινή γραμμή εναντίον της Βόρειας Κορέας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία ...


επιβεβαίωσαν «την συνεχή, στενή συνεργασία» τους για την αντιμετώπιση της εκτόξευσης από την Βόρεια Κορέα ενός βαλλιστικού πυραύλου που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

«Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν την συνεχή, στενή συνεργασία τους στις προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί η εκτόξευση από την Βόρεια Κορέα ενός μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικού πυραύλου που πέταξε πάνω από από την Ιαπωνία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα», υπογράμμισε η σύντομη ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρία.

Τύμπανα πολέμου από Τραμπ: Τα λόγια δεν είναι λύση!


Μπορεί ο Αμερικανός πρόεδρος, να είχε δηλώσει στις 23 Αυγούστου: «Σέβομαι το γεγονός ότι έχει αρχίσει να μας σέβεται», αναφερόμενος στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας και μόλις χθες πώς «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», σήμερα όμως, μέσω τwitter, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και σε πιο απειλητικό τόνο, προειδοποίησε την Πιονιάνγκ ότι η κουβέντα τελειώσε: «Οι ΗΠΑ συνομιλούν με τη Βόρεια Κορέα και τους πληρώνουν χρήματα εκβιαστικά, εδώ και 25 χρόνια. Τα λόγια δεν είναι η λύση», αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για τη συνέχεια, στην κρίση που έχει ξεσπάσει στη χερσόνησο της Κορέας.

Ο Πούτιν φοβάται χτύπημα από τη Β. Κορέα – Έδωσε εντολή εκκένωσης των συνόρων

Θορυβημένη από την τελευταία εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας, η Ρωσία αποσύρει από τα σύνορά της με τη Βόρεια Κορέα 1.500 πολίτες της.

Η Daily Mail, επικαλούμενη ρωσικά ΜΜΕ, αναφέρει ότι σε μια κίνηση-έκπληξη η Μόσχα έδωσε την εντολή στους αξιωματούχους της πολιτικής άμυνας να μετατοπίσουν τους 1.500 Ρώσους που μένουν σε περιοχές που συνορεύουν με τη Βόρεια Κορέα, σε «ασφαλείς περιοχές», στα ανατολικά της χώρας.

«Δόθηκε προφορική εντολή για τη μετακίνηση 1.500 ατόμων σε ασφαλείς περιοχές», αναφέρει το Mash που συνδέεται με το Life.ru, το οποίο έχει στενούς δεσμούς με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Το ακριβές σημείο που μεταφέρθηκαν οι κάτοικοι της ακριτικής αυτής περιοχής της Ρωσίας παραμένει άγνωστο.

Η εντολή δόθηκε από το τμήμα περιφερειών του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών. Την ίδια ώρα, αξιωματικοί από το Βλαδιβοστόκ επιβεβαίωναν ότι μετά την τελευταία εκτόξευση δεν καταγράφηκε αύξηση της ακτινοβολίας στα σύνορα.

Σύμφωνα με το FedPress.ru, η μετεγκατάσταση περιγράφηκε αργότερα ως «εκπαιδευτική άσκηση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν προγραμματισμένη. Ωστόσο, η απόφαση πρέπει να ελήφθη μετά την τελευταία εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα προειδοποίησε ότι η κρίση της Β. Κορέας θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένοπλη αντιπαράθεση και να «οδηγήσει τον κόσμο στο χείλος της καταστροφής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία διατηρεί πολιτικούς και επιχειρηματικούς δεσμούς με την Πιονγιάνγκ.

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μετά την εκτόξευση του τελευταίου πυραύλου από τη Β. Κορέα το μεγαλύτερο νησί της Ρωσίας, το Σακαλίν, εξαφανίστηκε από τους online χάρτες της μεγαλύτερης ΙΤ εταιρείας Υandex.

Το νησί βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, βόρεια της Ιαπωνίας. Η Yandex ανέφερε ότι υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Το νησί, ωστόσο, σημειώνει η Daily Mail, θα μπορούσε να είναι ευάλωτο αν κάποια εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα δεν πάει καλά.

Η στιγμή της εκτόξευσης του πυραύλου από τον Κιμ Γιονγκ Ουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας μετέδωσε την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου που πέρασε πάνω από ιαπωνικό έδαφος και προσγειώθηκε στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού, κοντά στη νήσο Χοκάιντο.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA ανέφερε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν επέβλεψε την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς τύπου Hwasong-12 την Τρίτη ως απάντηση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας-Ηνωμένων Πολιτειών.












Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα