5 συμβουλές για να έχεις γοητευτική προσωπικότητα!

Συχνά, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες επικεντρώνονται αποκλειστικά στην εμφάνισή τους όταν προσπαθούν να...

δείξουν ελκυστικοί. Οι γυναίκες
ανησυχούν για αν το δέρμα τους φαίνεται νεανικό και προσπαθούν πάση θυσία να έχουν ένα λεπτό σώμα, οι άνδρες θέλουν να έχουν μύες κ δυνατό σώμα. Πιστεύετε ότι η γοητεία είναι μόνο σωματική; Ότι η ομορφιά είναι αντικειμενική κ κερδίζεται μόνο με χειρουργικές επεμβάσεις, ενισχυτικά σουτιέν και ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο; Μάλλον κάνετε λάθος.

Η ομορφιά δν είναι τόσο αντικειμενική όσο φανταζόσασταν. Η γοητεία είναι κάτι πολύ υποκειμενικό και φυσικά επηρεάζεται απ την προσωπικότητά σας. Όσο κλισέ και αν ακούγεται έχει να κάνει με τον εσωτερικό σας κόσμο αλλά και το πώς οι άλλοι αντικρύζουν τον κόσμο αυτό.

Η προσωπικότητά μας, είναι που μας κάνει εκλυστικούς.

Mια πρόσφατη έρευνα (Σουάμι 2011) μελέτησαν την επίδραση της προσωπικότητας στην φυσική έλξη που ασκούμε. Σε πείραμά τους, ζήτησαν από άνδρες συμμετέχοντες να αξιολογήσουν την ελκυστικότητα των φωτογραφιών πολλών κ διαφορετικών γυναικών είτε αυτές ήταν αδύνατες είτε παχουλές.

Σε κάποιες από τις ανδρικές ομάδες δόθηκαν θετικά στοιχεία της προσωπικότητας αυτών των γυναικών. Πληροφορήθηκαν ότι οι γυναίκες που έβλεπαν ήταν εξωστρεφείς, ευχάριστες ,κοινωνικές και εύκολα συνενοήσιμες στην επικοινωνία τους. Κάποιοι άνδρες έλαβαν αρνητικές πληροφορίες ενώ κάποιοι άλλοι δεν έλαβαν καμία πληροφορία για τον χαρακτήρα τν γυναικών που έβλεπαν. Οι περισσότεροι άνδρες συμφώνησαν ότι κάποια σώματα που προσέγγιζαν τις ιδανικές αναλογίες ήταν ελκυστικά.

Οι γυναίκες όμως για τις οποίες είχαν δοθεί πολύ θετικά σχόλια για την προσωπικότητά τους συγκέντρωσαν και θετικά σχόλια αναφορικά για τη γοητεία τους. Το αντίθετο συνέβη με τις γυναίκες που είχαν τη φήμη κακού χαρακτήρα.

Μια προηγούμενη μελέτη ( Lewandowski, Aron, και Gee -2007) υποστηρίζει το ίδιο αποτέλεσμα. Στη μελέτη αυτή χρησιμοποιήθηκαν και γυναίκες στο πείραμα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που θεωρήθηκαν ως περισσότερο ελκυστικές ήταν αυτές για τις οποίες είχαν γίνει θετικά σχόλια! Το ίδιο συνέβη μάλιστα και όταν οι γυναίκες κλήθηκαν να αξιολογήσουν τους άνδρες των φωτογραφιών. Στην περίπτωση αυτή μάλιστα, οι γυναίκες είχαν ευαισθητοποιηθεί ακόμα περισσότερο απ τα κολακευτικά σχόλια για την προσωπικότητα των ανδρών που έβλεπαν μπροστά τους.

Μπορούμε λοιπόν να γίνουμε πιο εκλυστικοί αξιοποιώντας την προσωπικότητά μας;

Φυσικά. Είναι πολλοί οι ερευνητές που συμβουεύουν: Αν θέλετε να αυξήσετε τη γοητεία σας στο αντίθετο φύλο, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να βελτιώσετε τις κοινωνικές σας δεξιότητες και να αποκαλύψετε τις ενδιαφέρουσες πτυχές της προσωπικότητάς σας. Θα έχετε άλλωστε ακούσει για πολλές περιπτώσεις ερωτικών ειδυλίων στην αρχή των οποίων δεν υπήρχε μεγάλη ερωτική έλξη. Τι άλλαξε; Ο «άγνωστος» μεταμορφώθηκε σιγά σιγά σε έναν όλο και πιο ενδιαφέροντα και γοητευτικό σύντροφο.

Και από τη θεωρία ας περάσουμε στην πράξη. Πώς μπορούμε να γίνουμε γοητευτικές προσωπικότητες;

1) Αντί να αναρωτιέστε μπροστά στν καθρέφτη είμαι “όμορφη / όμορφος” ή “άσχημος”, ίσως θα πρέπει να αναρωτηθείτε. Πόσο όμορφη ή άσχημη είναι η ψυχή μου; Πόσο ευχάριστη προσωπικότητα είμαι; Πόσο ενδιαφέρουσα; Τι έχει να πάρει ο άλλος από εμένα, τι έχω να προσφέρω; Ξέρετε μια αλλαγή στην προσωπικότητα μπορεί να είναι πολύ πιο σημαντική απ το να χάστε 5 κιλά με μια γρήγορη δίαιτα.

2. Δουλέψτε. Δουλέψτε με τον εαυτό σας. Μπορείτε να μάθετε να αντιμετωπίζετε πιο θετικά τα πράγματα; Να συννενοείστε ε τους ανθρώπους γύρω σας και να καταλαβαίνετε τις ανάγκες τους; Μπορείτε να μάθετε να τους ακούτε; Να τους σέβεστε; Μπορείτε να είστε ανοιχτή σε προκλήσεις κ νέες εμπειρίες;

3. Ναι, όντως τα φυσικά χαρακτηριστικά μετράνε στην πρώτη εντύπωση. Αλλά σκεφτείτε, όπως δεν είναι όλων των ανθρώπων ίδια τα φυσικά γνωρίσματα έτσι και οι συμπεριφορές δεν μοιάζουν πάντα. Κάποιοι και μάλιστα πολλοί πρέπει να γνωρίσουν την προσωπικότητά σας για να δηλώσουν γοητευμένοι. Άραγε εσείς θα γοητευόσασταν από έναν πολύ όμορφο άνδρα που όμως θ ήταν άβουλος ή δεν θα μπορούσε καν να μιλήσει μαζί σας;

4. Ξεκινήστε λοιπόν μια χαλαρή κουβέντα με τον άνθρωπο που θέλετε να γοητεύσετε. Χαλαρώστε και αφήστε την όμορφη πτυχή του εαυτού σας ν αναδυθεί. Αφεθείτε. Μην ασκήσετε πίεση από την αρχή. Ένα από τα βασικά μυστικά της γοητείας είναι η κλιμάκωση των συναισθημάτων. Κινηθείτε αργά, χρησιμοποιήστε υπονοούμενα, αφήστε στο χέρι του συντρόφου σας να σας ζητήσει να βγείτε για ποτό, μην βιάζεστε, μην αγχώνεστε γι το τι θα γίνει.

5. Πάντα να έχετε στο νου σας ότι πρέπει να αντιμετωπίζετε θετικά τα πράγματα. Η επιμονή σε αυτή τη στάση ζωής είναι που θα χαρίσει το ενδιαφέρον σε όσους σας παρατηρούν. ΑΝ είστε ένας αρνητικός άνθρωπος το πιθανότερο είναι και η εξωτερική σας εμφάνιση να εκληφθεί ως αρνητική.

Θα έχετε ακούσει για πολύ όμορφες γυναίκες αλλά και άνδρες ακόμα που συναντούν μεγάλη δυσκολία στο να βρουν έναν ερωτικό σύντροφο. Τώρα πια, γνωρίζετε το γιατί.

Η ομορφιά κρύβεται κάτω από το δέρμα σας. Στον εσωτερικό σας κόσμο. Στην προσωπικότητά σας. Αξιοποιήστε τη!






Share:

Translate

Αρχειο: piperatos.gr


Έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ανέξοδα

Τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί ένας εργένης!

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν ξερουν το λόγο

Πως θα είναι ο κόσμος το 2060 σύμφωνα με τον Νεύτωνα

Διαδικτυακές απάτες: Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε

Σοκαριστικές εικόνες: Ευκαιρία για κόντρες οι άδειοι δρόμοι λόγω Αυγούστου (video)

Λαπτοπ: Τα 3 λάθη που θα το καταστρέφουν

Χρονοταξιδιώτες προειδοποιούν για χάος στη Γη και πόλεμο με εξωγήινους

Δε θα χωράμε στον πλανήτη Γη το 2100

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει στα 14 δισ.Η συμβατική σοφία στο περιβαλλοντικό κίνημα